maandag 20 juli 2009

Equisense waarschuwt voor Sint Jacobskruiskruid

De collega's van Equisense, ook actief op het vlak van paardencoaching en eveneens grote paardenvrienden, waarschuwen voor het dodelijke Sint Jacobskruiskruid via email bericht:


De gevaren van Sint-Jacobskruiskruid

Onlangs werd gemeld dat een aantal paarden zijn gestorven door het eten van de giftige plant Sint-Jacobskruiskruid. Wil je hier meer van weten, klik dan door op volgende links:

http://nl.wikipedia.org/wiki/Jacobskruiskruid: kenmerken van het kruid en zijn giftigheid

http://nl.wikipedia.org/wiki/Sint-Jakobsvlinder: de vlinder die kan helpen bij de bestrijding van de plant http://www.kruiskruid.nl/: idem 1e site met ook meer uitleg over de symptomen bij vergiftigde paarden

http://www.provinciegroningen.nl/landenwater/landbouw/convenantjacobskruiskruid In de Provincie Groningen in Nederland is er een convenant opgesteld tussen landbouwers, natuurberheerders, bermbeheerders enz... met gedragsregels en afspraken mbt dit Jacobskruiskruid om er zo voor te zorgen dat vergiftigingen van dieren wordt voorkomen.

http://www.geocities.com/meindertdejong/Jacobskruiskruid.pdf een brochure ivm Jacobskruiskruid, de gevaren en hoe mogelijk te bestrijden.

Equisaluts
EquiSense.be

Geen opmerkingen:

Een reactie posten