maandag 21 september 2009

Eerste kapbeurt Feinheit - geen doden of gewondenAMAI !


Nu begrijp ik waarom Feinheit's moeder als bijnaam "Electric" heeft en wat Katharine Hadeler bedoelde met "behalve ikzelf en mijn vader kon niemand het veulen naderen, of Schokolata (= Feinheit's moeder) had ze doodgestampt" ...

't heeft er alle schijn van dat juffrouw Feinheit er ook wat van mee heeft. o wee, o wee, dat een 'vreemde' aan haar benen komt, laat staan haar voet vasthoudt, laat staan er met een vijl aan begint te werken ...

zachte lieve Feinheit verandert gewoonweg in een regelrechte kamikaze :-) de achterbenen uitslaan, een linkse, baf, een rechtse, shot, en hopla stond juffrouw Feinheit plots kaarsrecht zeker, zo een paar keer na elkaar... ongelooflijk trouwens hoeveel kracht zo'n veulen heeft. daar doe je dus NIET mee wat je wil.

en gelukkig maar ! zo ben ik nu ook direct op mijn gemak dat het geen seutje zal worden dat zich zonder boe of ba zou laten doen. ze zal zelf nooit een ander paard / een mens gaan ambeteren, ze observeert, houdt wat afstand, neemt haar tijd, maar verdomd 't moet al een dapper paard of een dappere mens zijn om haar iets te laten doen waar ze geen zin of vertrouwen in heeft ... dat dametje weet heel goed wat ze wil.

chapeau voor Sammy, onze hoefsmid, die rustig en kalm bleef - en gelukkig ook ongedeerd. hoe hij er in geslaagd is om de voorste hoeven wat bij te werken, begrijp ik nog altijd niet. voor de achterste hoeven gaan we het binnen een paar weken nog eens proberen se :-) ik zal alvast beginnen opbouwen en geleidelijk aan oefenen. mooie uitdaging op komst dus. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten