maandag 7 september 2009

Gebroken hart maakt je sterker


Wie iets nieuws probeert, loopt het risico te falen.

Wie zijn hart openstelt voor iemand, loopt het risico op een gebroken hart.

Last van een gebroken hart?


Bedenk dan dit: het grootste risico in het leven is niets doen. Niets riskeren. Alles bij het oude laten. Leo Buscalgia zei ooit: "De mens die niets riskeert, doet niets, heeft niets, is niets. Ja, die mens kan lijden en pijn uit de weg gaan. Maar hij kan niet leren, niet voelen, niet veranderen, niet groeien, niet leven en niet liefhebben."

Durven een risico nemen is een essentiële stap naar zelfontwikkeling en sterker worden. Het is de sleutel om vastgeroeste patronen en gewoontes te doorbreken, om de sleur, het alledaagse, het doodse achter je te laten en echt te beginnen leven. Het gaat over de comfortzones, waarin je je veilig voelt, ook al is dit een ongezonde situatie, durven verlaten. Het gaat over jezelf en je angst voor het onbekende overwinnen en de sprong in het duister maken. Je weet wat je nu hebt. Je weet niet wat je in ruil krijgt als je de sprong waagt. Het kan hemel op aarde zijn. Of een nachtmerrie of grote teleurstelling. Je weet het pas als je het durft. Maar 1 ding is zeker: als je niet durft, kan je ook de hemel op aarde niet krijgen. Risico's nemen gaat over nieuwe gevoelens ontdekken, je eigen grenzen overschrijden, groeien als mens, maar vooral: over écht leven.

Over comfortzones zei Eric Allenbaugh het volgende:
"When coasting in our comfort zones, we don't grow. We continue to do more of the same.... Maintaining a comfort zone can, paradoxically, lead to discomfort in the long run. If by being comfortable we avoid important life issues, internal tension accumulates.... Eventually, as both internal and external pressures for change persist, the ‘comfort zone’ ceases to serve us."


Fouten horen bij het leven. Tegenslagen horen bij het leven. Blijf je er aan vasthangen of laat je los en duik je opnieuw het echte leven in? Of blijf je liever bang en levend dood?

Bernard Shaw vat het kort maar krachtig samen: "Een leven lang fouten maken is niet alleen meer eerbaar, maar ook veel nuttiger dan een leven lang niets doen."


Heb je last van een gebroken hart? Erken dan voor jezelf: ja dat doet pijn, leer er je les uit, want er valt altijd een les te leren*, laat los en trap geen tweede keer in dezelfde valkuil. Lijm je hart zelf terug samen en wacht niet tot iemand je hart komt lijmen. Vergeet vooral niet: er zijn veel vissen in de zee ...

Equiboost helpt je om te leren aanvaarden, los te laten en je zelfvertrouwen terug te winnen.

http://www.equiboost.com/*

"Everything that irritates us about others can lead us to an understanding of ourselves."
- C.G. Jung

"We discover in ourselves what others hide from us and we recognize in others what we hide from ourselves."
- Vauvenargues

Geen opmerkingen:

Een reactie posten