zaterdag 26 september 2009

Paard Natuurlijk

Vandaag is eindelijk het boek Paard Natuurlijk toegekomen. Vanzelfsprekend hier onmiddellijk in beginnen lezen, en de stijl sprak meteen aan: duidelijk, direct, niet mis te verstane bewoordingen en vooral waarheden als een koe.

Het boek Paard Natuurlijk zou eigenlijk verplichte lectuur moeten zijn voor iedereen die er aan denkt een eigen paard te kopen. Het geeft praktische tips, trucs en ideeën voor huisvesting, voeding, verzorging en ook natuurlijk bekappen komt aan bod. Het werd geschreven door Ilona Kooistra en Frans Veldman uit Nederland, die zelf ook Natural Horsemanship toepassen.

Zij zijn tevens de auteurs van de website: http://www.paardnatuurlijk.be/ en het equivalent http://www.paardnatuurlijk.nl/ voor onze noorderburen. Een bezoekje waard, ook voor niet-ruiters, die geïnteresseerd zijn om meer te weten te komen over het gedrag en de psychologie van paarden.


Vast staat: er zou heel wat paardenleed verdwijnen, moesten meer mensen het inzicht hebben dat deze beide auteurs hebben. Het leuke is, dat ze schrijven over wat ze zelf ervaren en toepassen - niet enkel theorie, maar ook praktijk dus.


Meer weetjes over paarden vindt u hier: http://www.equiboost.com/en/horses--nh-61/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten