woensdag 23 juni 2010

Florence Faber zoekt haar paard Kingston - wie kan helpen ?

Beste lezer,


Wie kent dit paard!? Wie heeft dit paard!? 4,5 jaar geleden heb ik mijn paard verkocht omdat zijn benen vol artrose zaten. Hij had hierdoor pijn als hij gereden werd. Mijn paard is toen verkocht aan ene ?Carolien van Egmond?. Met alle mooie praatjes van haar leek ik het perfecte plekje voor hem gevonden te hebben als gezelschapspaard. Maar nu, na zondagavond op tv de uitzending ?Undercover in Nederland? te hebben gezien, weet ik dat mijn paard niet als gezelschapspaard terecht is gekomen maar is doorverkocht in die tijd. De vrouw waarover deze aflevering gaat, is de vrouw die mijn paard heeft gekocht. Deze vrouw deed zich voor als een leuke aardige vrouw die een gezelschapspaard zocht, maar was eigenlijk een paardenhandelaar die helemaal niet netjes met de paarden om ging en haar paarden (die vaak van de slacht kwamen) doorverkocht voor een hoop geld.

Omdat mijn paard op Z2 niveau heeft gelopen, zal hij waarschijnlijk als Z- paard verkocht zijn. In zijn papieren (als zijn papieren mee zijn gegaan bij de verkoop) staat geen naam, alleen een K. Hij heette Kingston, maar kan dus veranderd zijn van naam. Hij is Vos- kleurig en als hij geschoren is, is hij bijna palomino van kleur. Zijn schoftmaat is ong. 1,74. Hij heeft 3 witte sokjes, rechtsvoor heeft hij dit niet. Zijn voor- hoeven zijn duidelijk verschillend van vorm (in de tijd dat ik hem had). Op zijn hals heeft hij aan de rechterkant een duimdruk (een kuiltje zo groot als je duim) en op zijn onderlip heeft hij een witte stip.

Na een aantal weken dat ze mijn paard had gekocht heb ik contact met haar gezocht om te informeren hoe het mijn paard ging. In dit gesprek kreeg ik al het vermoeden dat er iets niet klopte. Mijn paard zou haar hebben geschopt en haar kaak hebben verbrijzeld en haar tanden zouden voor de helft zijn gebroken en uitgevallen. Hierdoor had ze een tijd in het ziekenhuis gelegen. Volgens de dierenarts was mijn paard een heel gevaarlijk paard wat ik haar zou hebben aangesmeerd! Ze heeft heel wat staan vloeken in dat gesprek en maakte me wijs dat ze hem naar Frankrijk zou sturen om in een grote kudde paarden te zetten. Omdat ik verder geen contact meer met haar kon krijgen en geen juist adres van haar had ontvangen is de zoektocht naar mijn paard niet ver gekomen.

Na de tv-uitzending van zondagavond blijkt dat ze zich vaker heeft voorgedaan als ?Carolien van Egmond?. Het zou dus kunnen betekenen dat mijn paard nog ergens rondloopt! Daarom wil ik jullie vragen dit berichtje aan zo veel mogelijk 'paarden'-mensen door te sturen!!

Wie kan mij helpen, wie kent dit paard of heeft dit paard (gehad)? Laat het alsjeblieft weten!

Groetjes, Florence Faber 0031 - 614 - 983293

1 opmerking:

  1. Hoi,

    Waarom zet je geen foto van Kingston bij het artikel.Als hij een chipnummer heeft zou je misschien via diverse paardenverzekeringen kunnen proberen of hij verzekerd is en een nieuwe eigenaar heeft.

    BeantwoordenVerwijderen