woensdag 30 juni 2010

Langdurige stress kan ernstige schade aan gezondheid toebrengen

Langdurige, negatieve stress is gevaarlijk en kan ernstige gezondheidsschade veroorzaken. Chronische, negatieve stress kan schade veroorzaken aan het limbisch systeem en het immuunsysteem. De schade van een teveel aan cortisol (cortisol wordt ook het stresshormoon genoemd) bestaat uit een verminderde functie van geheugen en concentratie, een negatieve invloed op stemming en slaap en chronische vermoeidheid. Door de aantasting van het immuunsysteem neemt de afweer tegen kankerverwekkende stoffen af.


Veel mensen die onder negatieve stress lijden hebben ook af te rekenen met een sterk verhoogde bloeddruk. Daardoor ontstaat er een groter risico op een hartaanval.

Door de verminderde functie van het immuunsysteem kan ook burnout ontstaan. Dit is niet makkelijk te bewijzen, omdat ook andere factoren van invloed kunnen zijn, bijvoorbeeld erfelijke aanleg. Personen die het slachtoffer zijn van negatieve stress moeten eerst nagaan of ze wel voldoende vitamine B via hun voeding binnenkrijgen. Vraag anders raad aan uw arts of apotheker.
 
Bron: http://www.abcgezondheid.be/nl/keyword/de_gevolgen_van_negatieve_stress/
 
 
Neem een Equiboost sessie en achterhaal WAT uw stress veroorzaakt - door de oorzaak te identifiëren kan u de stress sneller wegwerken. De paarden helpen u om te achterhalen wat voor u de beste manier is.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten