zaterdag 11 februari 2012

Remco Sikkel van Zoest stelt zijn nieuwe boek voorHoefbevangenheid - begrijpen, genezen, voorkomen. Zo luidt de titel van een luxueus uitgevoerd must-have naslagwerk voor paardenvrienden. De rode draad doorheen het boek is hoefbevangenheid, op vandaag nog steeds doodsoorzaak nummer 2 bij paarden. Veel mensen schrijven - geheel onterecht - hun paard af als 'niet meer te redden' wanneer hoefbevangenheid vastgesteld wordt. Nochtans is dit niet nodig. Door natuurlijk te bekappen kan een hoefbevangen paard namelijk terug helemaal gezond worden. In geval van hoefbevangenheid, raden veel klassieke hoefsmeden speciaal hoefbeslag aan. Remco legt in zijn boek uit waarom dit meer kwaad dan goed doet, en vaak zelfs nefaste (dodelijke) gevolgen heeft voor het paard.

Maar Hoefbevangenheid - begrijpen, genezen, voorkomen biedt veel meer dan uitleg over de hoeven van het paard en hoefbevangenheid. Het boek reikt tevens een brede waaier informatie en tips aan over hoe je hoefbevangenheid kan voorkomen. Onderwerpen als beweging, stalling, voeding, verzorging van je paard op natuurlijke en paardvriendelijke wijze komen uitgebreid aan bod. Deze informatie is heel waardevol, ook als je paard geen hoefbevangenheid heeft. Ook natuurlijke en alternatieve verzorgwijzen zoals shiatsu, accupunctuur voor paarden, fytotherapie, geneeskrachtige kruiden edm worden toegelicht.
Remco verrichte 2 jaar lang diepgaand onderzoek naar hoefbevangenheid. Hij putte uit zijn jarenlange ervaring als natuurlijk hoefbekapper, bestudeerde iedere publicatie omtrent het onderwerp en contacteerde talrijke pioniers op het vlak van natuurlijk bekappen en diverse specialisten omtrent hoefbevangenheid uit de hele wereld.

'Als paardenvriend blijft mijn hoofdbekommernis het welzijn van de paarden,' vertelt Remco. 'Het is precies vanuit deze bekommernis, dat ik Hoefbevangenheid heb geschreven. Veel paarden lijden nodeloos pijn en worden hoefbevangen, alhoewel dit op eenvoudige wijze kan voorkomen én genezen worden. Er bestaat vandaag nog steeds heel veel onwetendheid omtrent hoefbevangenheid. Ik hoop dat dit boek mee kan helpen bijdragen tot een beter begrip van het wezen Paard.'

Hoefbevangenheid - begrijpen, genezen, voorkomen vormt een knap meesterwerkje van kwalitatieve boekmakerij, niet enkel inhoudelijk, maar ook qua vormgeving. Het is rijkelijk geïllustreerd met foto's, medische beeldvorming en het kreeg een mooie lay-out mee, wat het lezen aangenaam en overzichtelijk maakt. Bovendien vind je achteraan het boek ook een index, wat bijzonder handig is als je dringend op zoek bent naar informatie rond een specifiek onderwerp met betrekking tot paarden. Het prijskaartje voor deze knappe handleiding inzake natuurlijk omgaan met paarden, ligt naar onze mening veel te laag - slechts 19,95 euro.


Meer weten? Boek bestellen? Surf dan naar hoefbevangenheid.gezondehoeven.nl !


Dank je wel Remco voor het mooie exemplaar dat je met Equiboost wilde delen.

2 opmerkingen:

  1. Hallo groeten aan iedereen hier. Mijn naam is Marie Alice, ik wil deze geweldige gouden kans gebruiken om een tastbare getuigenis te geven over hoe ik onlangs een lening van 60000 euro heb ontvangen. Ik zocht een lening en werd later gedupeerd. Ik probeerde het opnieuw en ik ontmoette een vrouw zoals ik die klaar en bereid was om me te helpen een lening te krijgen tegen een rentevoet van 2%. En mij werd verteld dat deze vrouwelijke geldschieter een betrouwbare vrouw is, dus besloot ik contact met haar op te nemen en hij gaf me de mogelijkheid om een lening van haar bedrijf aan te vragen die ik gemakkelijk kon krijgen, maar de verklaring is dat ik mijn lening heb ontvangen in goede gezondheid en met minder stress. Als u geïnteresseerd bent om een lening te krijgen, kunt u contact met haar opnemen via e-mail: (vladimirafinancialinvestment@gmail.com)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dag iedereen. Ik zag opmerkingen van mensen die al een lening hadden gekregen van pure heart-leningen en toen besloot ik toe te passen onder hun aanbevelingen en slechts enkele uren geleden bevestigde ik op mijn eigen persoonlijke bankrekening een totaalbedrag van 35.000EUR waar ik om vroeg. Dit is echt geweldig nieuws en ik adviseer iedereen die een echte lening nodig heeft om een aanvraag in te dienen via hun e-mail (Mrfrankpoterloanoffer@gmail.com) Ik ben blij dat ik de lening heb gekregen waar ik om heb gevraagd

    BeantwoordenVerwijderen